Runevallen
11 juni 2016
15:00

Kungsör BK borta 2-1

Efter segern i 6poängsmatchen mot Eskilstuna senast var det dags för ännu en 6-poängsmatch när vi gästade Kungsör.
Vi hade Vita o Haris tillbaka i spel men saknade istället Robin och våra fyra juniorer som tog studenten igår.

Det var en jämn matchinledning där vi har några halvlägen innan Kungsör fick det första stora läget efter 5min. Men som nån målvakt sa så är stolparna mina bästa vänner och så var fallet för Milos nu då skottet gick i stolpen.
Vi visade dock tidigt att vi kunde hota genom våra starka forwards och mycket riktigt kunde vi genom Micke ta ledningen efter 10min. Detta efter en Kungsörshörna som vi kontrar på och Vita frispelar Micke som från egen planhalva springer igenom o avslutar med ett distinkt skott från straffområdeslinjen.
Spelmässigt tog vi över lite ju längre halvleken pågick och hade några gyllene lägen genom Micke o haris men avsluten blev inte perfekta.
Detta innebar en 1-0-ledning i paus och skulle nått lag leda var det Vaif så rättvisan kan man inte klaga på.

Spelet fortsatte på samma sätt i andra även om Kungsör naturligtvis försökte trycka på mer men mer än lite halvchanser för lagen blev det inte inledningsvis. Tyvärr fick Njegos känning av en skada och tvingades utgå efter 58min men spelbilden ändrades inte trots det.
Även om inte matchbilden ändrades fick Kungsör en jättechans efter 62min men Milos var på g och visade vilken kapacitet han har så chansen parerades briljant.
I 69.e minuten kom Fredrik in vilket är glädjande att se och då han smugit igång i B-laget med mer o mer matchtid för varje match kan han bli en darkhorse inför höstsäsongen.
Nu ville han dock inte vänta så länge på att lämna avtryck utan han kände när han kom in så ville han verkligen bidra och det gjorde han vilket vi kommer tillbaka till snart.
Om det var en ganska händelsefattig första hälft av andra halvlek så blev andra halvan desto mer fartfylld.

Tillbaka till Fredrik så minuten efter han kom in fick vi en hörna som Vita tog hand om.
Den slogs in bra och med sin kanske första bollkontakt visade han sin nickstyrka o knoppade in bollen otagbart för målisen. Nu kändes det som att matchen var vår då de förutom underläget visat dåligt humör på många fötter men man är som alla vet är man aldrig så sårbara som när man just gjort mål själv.
Detta visade sig med all tydlighet idag då de direkt efter vårt 2-0mål gick upp o satte 2-1 på en nick efter ett inlägg mot ett passivt vaifförsvar.
Nu blev det lite darrigt men vi fick hjälp av en av deras spelare som i 80:e minuten skulle vara smart då han inte kunde vara med nästa match. Då han stod på två varningar var det ok att få en tredje o bli avstängd.Han drog då på sig en varning medvetet eller inte men kunde inte hålla sig utan sa till linjedomaren " det spelar ingen roll att jag får varning för jag kan inte spela nästa match iallafall".
Detta skulle han inte gjort för linjedomaren vinkade till sig domaren som gav ett nytt gult för osportsligt uppträdande vilket innebar utvisning o lång näsa för den smartheten.
Deras försök till kvittering kom naturligtvis av sig lite pga utvisningen så 2-1 ledningen höll sig till slutsignalen och ännu en härlig o otroligt viktig 3-poängare var i hamn.
Det visar sig att med 11 man på plan hela matcherna kommer poängen då lagen i serien inte är några monster förutom då ev Nordvärmland.
I dagens match var det bra inställning rakt över men Micke o Mohammed skall ha ett extra plus. Det var även kul att se Branco oTobbes gedigna backspel samt Fredriks insats som visar på mer vilket kan bli guld värd i höst.

Matchfakta: 2-1 (1-0)

1-0 16min Micke (Vita) Vita frispelar Micke efter en Kungsörshörna.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
58min Njegos ut Nenad in
62min Vita gult kort
69min Kigge ut Fredrik in
2-0 70min Fredrik (Vita) hörna som fredrik starkt nickar in
2-1 71min Nick efter inlägg efter lite slött försvarsspel.
90min Mohammed ut Hult in